Meny Stäng

För dig som vill bygga ett starkare företag

Företagsutveckling Fredagar levererar praktiska metoder för ledare som vill förändra sin organisation. Vi delar dessutom med oss av både goda och dåliga erfarenheter så att du slipper falla i samma gropar som alla andra. Om ett år har du mer tid och ett företag som tjänar mer pengar.

Företagsutveckling Fredagar vänder sig till företag utanför de tre största storstadsregionerna, dels för att vi kan förutsättningarna bäst här, dels för att det behövs balans i tillväxten för att Sverige ska må bra. Därför vill vi framförallt jobba med företag upp till 50 anställda som vill utvecklas i en hög takt framåt.

– Jag är glad över att Åsa vill samarbeta med oss och stärka våra kunder. Åsa kommer att bidra med lika stora delar engagemang som erfarenhet. För oss är det viktigt att vi har rådgivare som gjort en resa och vet vad det innebär att driva företag i både med- och motgång. Åsa och Ringlöv Consulting kommer att vara en viktig faktor för oss att kunna stötta fler företag per år in i en kraftig utveckling.

Andreas Skoglund

VD Fredagar Företagsutveckling

Strategisk fortkörning

Strategisk fortkörning är både vår mest omfattande och vår mest lyckade process. Det är här vi har de flesta av våra 19 av de 20 största kunder som har vuxit. 

Lite raljerande brukar vi säga att vi riktar in oss till företag ”med 16 anställda och en frustrerad VD”, men vi har kört processen från fem till 30 anställda med gott resultat. Innehållet tas från samtliga tjänster vi har och paketeras med en driven projektledare som tillsammans med ledningen ser till att nödvändiga förändringar genomförs i bolaget. 

Vi arbetar oss igenom följande moment:

  1. Utvecklingsanalys
  2. Ledstjärna och ägardirektiv
  3. Ledarskap och medarbetarskap
  4. Kassaflöde
  5. Kommunikation
  6. System & processer

I vissa fall hinner vi under året med även legal och skydd samt en översyn av produkt och tjänster. Men vi anpassar oss hela tiden för att vara relevant för kunden och dess unika situation, så se detta som ramverket. Vårt mål är att ert företag ska utvecklas i positiv riktning.